Att köpa nytt skrivbord är inte alltid enkelt. Vi har därför svarat på några vanliga frågor som vi ofta får. Vi hoppas att det här kan göra att vi hittar det perfekta bordet för dina användningsområden och plånbok.

Varför ska man ha ett höj- och sänkbart skrivbord?

INGEN BLIR FRISKARE AV ETT HÖJ & SÄNKBART SKRIVBORD, OM MAN INTE ANVÄNDER DET!

Idag kretsar fler och fler arbeten runt datorn/terminalen och blir därför ganska fixerade dvs vi sitter mer och mer stilla på rumpan och ändå utför vårt arbete, för att öka cirkulationen av blod och vätskor i kroppen behöver vi människor rörelse det är genom denna rörelse som kroppen och våra organ helt enkelt mår bättre, vi får också en ökad förbränning genom att stå upp och röra oss mer! Därför bör alla som arbetar vid skrivbord ha ett höj & sänkbart bord.

Är ett höj- och sänkbart skrivbord bättre ur ett ergonomiskt perspektiv?

Det är som sagt rörelsen mellan sitt & stå som vi är ute efter men man kan med fördel också utföra några aktiva handlingar under dagen, ta trappan upp och hissen ner! Ta en rask promenad efter lunchen! Ha för vana att starta dagen stående 1-2 timmar vid ditt skrivbord och stå också efter lunch 1-2 timmar, resten kan du springa omkring, ha, ha!

Vad är skillnaden på Melamin och laminat?

Vi skulle vilja kalla det för 1-skiktslaminat och 2-skiktslaminat men många kallar det för Melamin och Högtryckslaminat fast det är i grunden samma material (hårt sammanpressat papper) bara olika tjocklek. Blanda dock aldrig ihop dessa med folie eller lack som är två sämre alternativ för kontorsmöbler och då kanske speciellt bordsytor.

Varför kostar vissa höj- och sänkbara skrivbord mycket mer än andra?

Motorbord är i Sverige generellt idag mycket billiga, det har blivit vår tids lockvara. Motorstativen som tillverkas inom Europa är oftast tillverkade under ansvar för personal, material och miljö, våra standardbord har ett större spann mellan lägsta och högsta höjd (för att kunna anpassas till många långa och korta personer) man talar om 650-slag eller 500-slag och menar då att bordet går att ställa in mellan 630-1280 eller 500-1200 mm + skivans tjocklek (vilket ofta då blir +19-22mm). Bordsskivan kan vara tillverkad i MDF eller SPÅNPLATTA huvudsaken är att skivan är miljöcertifierad med Svanen eller liknande.

Tänk därför efter innan det är kanske inte bara det lägsta priset som betyder något!

Läs mer om höj- och sänkbara bord här.

Här kan du läsa mer om aktivitetsbaserade arbetsplatser.