Vi har sammanställt lite tips som höjer effektiviteten och kreativiteten i arbetslaget, allt genom att skapa rätt arbetsmiljö.

Ergonomiska möbler

Eftersom vi arbetar med just ergonomiska möbler är det för oss en självklarhet men det är värt att poängtera när vi gör listan. Rätt möbler minskar risken för arbetsskador, höjer motivationen och skapar en bättre miljö där arbetstagarna trivs och skapar magi. Här vill vi slå ett extra slag för att välja rätt kontorsstol men det är helheten som i slutendan avgör.

Rätt ljussättning

Rätt ljus och färgsättning på kontoret är en förhållandevis billig investering som ger tydliga effekter på produktiviteten. Bland annat visar forskning att medarbetare som har en arbetsplats med naturligt ljusinsläpp från fönster sover i snitt 46 minuter mer per natt än de som inte har det.

Rätt temperatur

22 grader sägs vara den optimala temperaturen för en produktiv arbetsplats. Blir det för varmt så så sjunker produktiviteten. Håll därför temperaturen mellan 21-23 grader.

Skön miljö

Kontoret förväntas idag vara mycket mer än bara en arbetsplats. En skön plats att umgås, aktivera sig och ha samtidigt vara kreativ. Se därför till att skapa olika miljöer där kollegor kan samlas i större sittgrupper med exempelvis snygga pinnstolar och sköna fåtöljer men också mindre utrymmen för enskilda samtal och avkoppling.

Ta en bensträckare

Skapa bra förutsättningar för personalen att rör på sig under en arbetsdag. En del kan vara att man panerar kaffeautomat, skrivare osv på strategiska platser så att personalen måste röra å sig. Andra mer konkreta satsningar kan var att inreda en träningshörna eller att köpa in ett pingisbord som ytterligare motiverar personalen till spontanrörelse.

Växter på kontoret

Glöm inte bort att hålla liv i kontorsmiljön med blommor och växter. Det leder bland annat till minskad oro och stress och minskad frånvaro. Uppmana gärna personalen att ta möten utomhus genom att slå sig ner i en park eller ta möten medan man promenerar.

Många störs av öppna landskap

Du bör därför ha en öppen inställning till att personal som vill får använda hörlurar på jobbet. Kan också vara bra att inreda ett samtalsrum dit man kan gå för längre telefonsamtal. Även ett meditationsrum kan bidra till lugn och avkoppling på kontoret. Stor andel av personalen uppger att de värdesätter tillgång till ett tyst område eller rum.

För mer tips om hur su skapar det perfekta kontoret får ni gärna kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Visste du att vi har agenturen för Sedus i Sverige