Om du ska köpa ett nytt skrivbord är det mycket att tänka på, man kan givetvis bara köpa första bästa bord man springer på men det är bra om du försöker läsa på lite innan. Ska du köpa ett höj- och sänkbart skrivbord är det ytterligare några saker att tänka på. Här bjuder vi på några inledande tips.

Motorstativ med el

Ett standard stativ har intervallet 70-120cm inkl bordsskivan tex 19mm MDF, 120cm har varit perfekt i många år som max höjd och 70 cm en bra standardhöjd i lägsta läget men när vi idag får fakta om större längdskillnad mellan korta och långa människor gäller då ett större intervall som standard på våra stativtillverkare som vill göra sig gällande som ”professionella” i olika upphandlingar osv men ärligt talat så räcker 70-120 till dom flesta men vill man tänka framåt och kunna erbjuda bord för kortare eller längre personer bör man satsa på vår standard 62-127cm.

Bordsskivor

Skivor i MDF är en stor fördel, hårt och slagtåligt och stabilt materiel om man jämför med ex spånplatta, skruvarna sitter fast mycket bättre i MDF och det ger ett fastare hårdare underlag för faner eller laminat ytan, dessutom går det lätt att skapa den kantprofil som man önskar. På skivan väljer vi idag ett faner eller oftast HPL (High presseur laminate = högtryckslaminat) men det finns många olika material som jag också vill varna för, folie eller lack tex.

Skräddarsytt skrivbord

Vår tillverkare av bord kan sedan göra vilka bordsformer som helst. Ge oss bara en idé men vi har redan ca 1000-talet olika bordsstorlekar och former så vi kanske redan har något ”färdigt” som passar dina önskemål. Då allt ändå tillverkas mot order kan vi också erbjuda direklaminat eller andra stativ med 500-slag, kabelhål, annan kantprofil, andra färger, mm, mm… men det kan ta lite längre tid och trycket är enormt hårt inför Jul- och sommaruppehåll, ju närmare vi kommer årsskiftet (bokslut) och nytt år desto svårare blir det att få fram något i tid, så blir det varje år.

Här har vi sammanställt ytterligare frågor & svar om skrivbord.