Som du säkert sett gör Sedus väldigt läckra stolar och kontorsinredningar, men deras höga ambitioner och designkänsla tar dem med sig i allt de gör. Till och med lagerlokalen är snygg. Sedus industrifastighet ligger i södra Tyskland, närmare bestämt i Waldshut nära gränsen till Schweiz. Visst måste det vara världens läckraste industrifastighet?

Bolaget startades för 143 år sedan och har minst sagt lång erfarenhet av möbelproduktion. 1925 lanserade Sedus också den första fjädermonterade snurrbara kontorsstolen i hela Europa. Detta var inte bara en milstolpe för oss men också för hela branschen, vars anställda inte längre fungerade bara i produktionen utan också tillbringat många timmar på kontoret. År 1971 satte de upp sin egen forsknings- och utvecklingsavdelning med den största och modernaste testlabbet i hela branschen. Och så tidigt som 1985, etablerade Mr och Mrs Stoll Stoll VITA Foundation för att säkra existensen för företaget under många år framöver.

Från det ögonblick Sedus grundades av Albert Stoll 1871 har deras produkter alltid varit ”made in Germany”. Och de har aldrig sett någon anledning att flytta produktion utomlands bara för att kanske spara lite pengar. 1995 var Sedus också först i branschen med att införa ett miljörevisionssystem och man har i över 50 år medvetet arbetat efter hållbara metoder i produktionen.

Sedus har också vunnit en stor mängd priser, både för sitt hållbarhetsarbete men också för sin design.

Läs mer om Sedus historia och hållbarhetsarbete på deras hemsida.